Van Basten realistisch: "Ajax was gewoon goed"

16 februari 2014, 21:50

SC Heerenveen ging zondag vrij kansloos onderuit in de Amsterdam ArenA, waar Ajax met 3-0 te sterk was. Een hattrick van Lasse Schöne was de Friezen te machtig. Marco van Basten, de coach van Heerenveen, toonde zich realistisch, na afloop van het verloren duel.

"Ajax was vandaag gewoon goed", stelt Van Basten op de officiële website van Heerenveen. De oefenmeester vond dat zijn ploeg geen moment zicht had op een resultaat: "Ajax controleerde. Ze vonden steeds de vrije man en konden van daaruit verder voetballen. Wij hadden geen antwoord op hun positiewisselingen", concludeert de coach.

"Als je voetballend niet mee kunt en snel achter komt, wordt het er niet makkelijker op", vervolgt Van Basten, die zag dat Heerenveen alleen tot een paar speldenprikken wist te komen. "We misten vandaag voorin de scherpte en klasse die we nodig hadden om gevaarlijk te kunnen worden", beseft Van Basten, die de afgelopen wedstrijden veel moet improviseren in zijn basisopstelling: "Eerst missen we door blessures een groot aantal verdedigers en volgende week ons complete middenveld. Het wordt weer een heel andere puzzel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen