De Boer over titelstrijd: "Zijn onze eigen concurrent"

16 februari 2014, 21:10

Ajax had zondagmiddag weinig moeite om sc Heerenveen van zich af te schudden. De koploper van de Eredivisie won in de Amsterdam ArenA met 3-0, dankzij een hattrick van Lasse Schöne. Coach Frank de Boer was zeer tevreden met de 'zeer verdiende' overwinning.

"Als staf zijnde wil je wel eens rustig op de bank zitten en dat was eigenlijk wel zo", stelde De Boer na afloop van het duel tegen de NOS. De coach vond zijn ploeg zeer dominant spelen: "Ik denk dat we zeer verdiend met 3-0 hebben gewonnen. Met een beetje geluk scoren we nog meer, maar het was een redelijke wedstrijd. De beginperiode vond ik minder, maar daarna hadden we er een paar hele mooie aanvallen bij zitten. Al met al ben ik tevreden."

De Amsterdammers deden wederom goede zaken in de titelstrijd. De Boer ziet Twente als voornaamste concurrent, aangezien de Tukkers tweede staan in de Eredivisie: "FC Twente staat het meest dichtbij. Die winnen ook gewoon steeds hun wedstrijden. Tegen een concurrent (Vitesse, red.) verdiend met 2-0 winnen, dat is toch vrij knap", aldus de winnende coach.

De Boer kijkt wel naar de resultaten van de achtervolgers, maar is van mening dat Ajax naar zichzelf moet blijven kijken: "Op dit moment is Twente de grootste concurrent, maar ik vind dat wij altijd onze eigen concurrent zijn. We moeten zorgen dat we goed blijven spelen. Als we ons spel naar een nog hoger niveau weten te tillen, dan zijn wij moeilijk te verslaan. Maar Twente, Feyenoord en Vitesse zijn nog altijd ploegen die meedoen om de titel."

Overigens moet De Boer nog even afwachten of hij donderdag, in de thuiswedstrijd van Ajax tegen Red Bull Salzburg (Europa League), over Thulani Serero en Nicolai Boilesen kan beschikken. Het tweetal werd uit voorzorg gewisseld, omwille van respectievelijk lies- en hamstringklachten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen