Monaco raakt uit zicht Lille na moeizaam gelijkspel

16 februari 2014, 19:20

Lille OSC heeft zichzelf zondag behoorlijk in de vingers gesneden, door de uitwedstrijd tegen Evian Thonon Gaillard niet om te zetten in een overwinning. De ploeg van coach René Girard bleef steken op een gelijkspel, waardoor de achterstand op nummer twee AS Monaco opliep tot acht punten.

Het leek er lang naar uit te zien dat Lille tegen een nederlaag zou aanlopen in het Parc des Sports van ETG. Lille mocht van geluk spreken dat het nog gelijk kwam, aangezien de gelijkmakende treffer pas na drie minuten blessuretijd viel. Ryan Mendes zorgde ervoor dat de bezoekers een punt mee zouden nemen naar Rijsel.

Voor de late gelijkmaker hadden Kevin Berigaud en Divock Origi voor een 1-1 ruststand gezorgd. Cédric Mongongu bracht de thuisploeg vervolgens weer aan de leiding vanaf de strafschopstip, maar Mendes zorgde voor een laat, maar wel verdiend punt voor Lille, dat Saint-Etienne zondagavond tot één punt kan zien naderen, als deze ploeg van Olympique Marseille weet te winnen.