Arsenal neemt revanche op Liverpool in FA Cup

16 februari 2014, 19:08   Bijgewerkt: 17 februari 2014, 00:10

Vorige week zaterdag verliet Arsenal het Anfield-stadion met het schaamrood op de kaken. De equipe van manager Arsene Wenger verloor kansloos met 5-1 van Liverpool. Zondagmiddag ging het er in Londen heel anders aan toe, in het FA Cup-duel tussen beide ploegen. Arsenal revancheerde zich met een 2-1 zege en knikkerde Liverpool zodoende uit de FA Cup.

Het was de vijfde ronde van de FA Cup, waardoor een plaats in de kwartfinales van het prestigieuze bekertoernooi op het spel stond. Dit was te zien aan de instelling van beide ploegen, die er een heerlijke wedstrijd met een hoge intensiteit van maakten. Arsenal zou uiteindelijk aan het langste einde trekken in de zeer boeiende clash.

Het was duidelijk dat Arsenal zich genoodzaakt voelde om de zure nasmaak van de 5-1 nederlaag weg te spoelen tegen de ploeg die deze vernedering wist te veroorzaken. Nadat de Londenaren midweeks niet verder kwamen dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Manchester United, zorgden Alex Oxlade-Chamberlain en Lukas Podolski voor een 2-0 voorsprong voor The Gunners tegen Liverpool.

Deze voorsprong zou Arsenal niet meer weggeven. Lukasz Fabianski speelde hier een belangrijke rol in, aangezien de goalie van de thuisploeg een aantal keren op fraaie wijze een doelpunt van Liverpool wist te voorkomen. De Poolse sluitpost bracht meerdere malen redding op schoten van Luis Suarez, die in het tweede bedrijf nog wel een strafschop kreeg, na een overtreding van doelpuntenmaker Podolski. Steven Gerrard, die later nog goed weg kwam met het feit dat hij geen tweede gele kaart kreeg, schoot feilloos raak vanaf elf meter: 2-1.

Het zou een eretreffer zijn, aangezien Arsenal niet echt meer in de problemen kwam. Derhalve plaatst de ploeg van Wenger zich voor de kwartfinales van de FA Cup, waarin het zal uitkomen tegen Everton (8 maart). Overigens wist Sheffield United, dat eerder Fulham uitschakelde, zich ten koste van Nottingham Forest (3-1) te kwalificeren voor de kwartfinales.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen