Juventus en Napoli zetten Roma onder druk

16 februari 2014, 17:09

Koploper Juventus heeft zondag een probleemloze driepunter gescoord in de Serie A. De landskampioen zegevierde in eigen stadion met 3-1 over laagvlieger Chievo Verona en neemt daarmee een voorsprong van twaalf punten op nummer twee AS Roma, dat nog wel twee wedstrijden tegoed heeft. Nummer drie Napoli vloerde Sassuolo met 0-2 en verkleinde zo het gat naar Roma tot één punt, maar ook de Napolitanen speelden twee duels meer dan de Romeinen.

Kwadwo Asamoah zette Juventus al na iets meer dan een kwartier op voorsprong tegen Chievo. De Ghanese middenvelder trof doel met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Claudio Marchisio vergrootte na een klein half uur de marge tot twee treffers, door in de rebound van een vrije trap van Andrea Pirlo te scoren. Zes minuten na rust kwam Chievo terug in de wedstrijd, doordat Martin Caceres de bal in de kluts in eigen doel werkte, maar de spanning duurde niet heel lang. Fernando Llorente legde in de 58ste minuut de eindscore uit een hoekschop vast op 3-1.

Napoli dankte de winst op Sassuolo aan Blerim Dzemaili en Lorenzo Insigne. De Zwitser opende in de 37ste minuut de score met een uithaal net buiten het strafschopgebied, Insigne scoorde tien minuten na de doelwissel na een fraaie actie. Marek Hamsik was bij beide goals de aangever. Napoli heeft nu zes punten meer dan nummer vier Fiorentina, dat zaterdag met 1-2 verloor van Internazionale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen