Goede serie Lazio loopt stuk bij rode lantaarn

16 februari 2014, 14:30

Na zes duels waarin twaalf punten werden gepakt heeft coach Edy Reja zondag zijn eerste Serie A-nederlaag met Lazio geleden, sinds zijn terugkeer in Rome. De opvolger van de begin januari ontslagen Vladimir Petkovic zag zijn manschappen met 3-1 onderuit gaan bij Catania.

Catania promoveerde in 2006 naar de Serie A en vestigde zich meteen in de middenmoot van de hoogste Italiaanse voetbalafdeling, met de achtste plaats van vorig seizoen als hoogtepunt. Deze jaargang loopt het minder goed bij de Sicilianen en moeten ze serieus oppassen voor degradatie. Tegen Lazio deed de hekkensluiter in elk geval goede zaken.

Catania besefte dat een zege broodnodig was en dus speelde de ploeg met het mes tussen de tanden. Dat leidde al binnen 41 seconden tot de 1-0 van Izco (foto). Stefano Mauri, pas net terug van een schorsing van negen maanden vanwege matchfixing, bracht Lazio op slag van rust op gelijke hoogte. In de tweede helft nam Catania binnen een kwartier alsnog afstand van de tamme Romeinen. Nicolas Spolli en Gino Peruzzi scoorden. De eerste kopte raak uit een vrije trap, de laatste was het eindstation van een fraai uitgespeelde aanval.

Catania klimt door de winst naar de veilige zeventiende plek, maar de concurrentie komt later op de dag nog in actie. Lazio staat met 32 punten in de middenmoot, gelijk met het AC Milan van Clarence Seedorf. I Rossoneri zegevierden vrijdag al met 1-0 over Bologna, door een prachtige uithaal van Mario Balotelli.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen