Overtuigende overwinning Cambuur op PEC Zwolle

16 februari 2014, 14:43

SC Cambuur heeft zondagmiddag in eigen huis een terechte overwinning geboekt op PEC Zwolle: 3-1. De bezoekers kwamen er vanmiddag niet aan te pas tegen een hartstochtelijk spelend Cambuur. Door goals van Marcel Ritzmaier en Martijn Barto (2) pakten de Friezen drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Mateusz Klich deed tien minuten voor tijd wat terug voor PEC.

Omdat Bartholomew Ogbeche en clubtopscorer Michiel Hemmen in de lappenmand zitten, stond bij de thuisploeg Martijn Barto in de punt. Met twee doelpunten vertolkte de spits vanmiddag een hoofdrol. Vlak voor rust werkte Barto een voorzet van Jody Lukoki tegen de touwen. Net na de pauze was de spits attent bij een corner en volleerde hij de bal hard achter doelman Diederik Boer.

Vlak voor rust verdubbelde Barto de voorsprong, maar Zwolle mocht blij zijn dat de score in de eerste helft niet hoger uitviel. Elvis Manu was onzelfzuchtig waar hij dat juist wel had moeten zijn en Boer redde prima op een inzet van Ritzmaier.

In het tweede bedrijf veranderde er niets aan het spelbeeld en Barto gooide in de vijftigste minuut de wedstrijd in het slot: 3-0. In het veld ontstond wat onderlinge irritatie en scheidsrechter Jeroen Manschot, die zijn debuut maakte in de Eredivisie, moest bij enkele opstootjes ingrijpen. Naar het einde toe werd een moegestreden Cambuur slordiger en daardoor kon Klich tien minuten voor tijd nog scoren voor de bezoekers.