Sporting domineert eerste helft, maar wint zuinig

16 februari 2014, 01:45

Sporting Lissabon heeft zich hersteld van de midweekse 2-0 nederlaag bij stadgenoot Benfica. De hoofdstedelingen boekten zaterdag in het eigen Estádio José Alvalade een 1-0 zege op SC Olhanense. Op basis van de eerste helft is dat een magere uitslag.

Want Sporting Lissabon domineerde voor rust. De groen-witten losten voor de doelwissel maar liefst vijftien schoten, tegenover één van Olhanense. De thuisclub toonde zich echter maar weinig effectief, slechts één mogelijkheid werd in een doelpunt omgezet.

Dat was na een kwartier spelen. Fredy Montero (foto) scoorde dit seizoen al dertien keer in de Liga ZON Sagres, maar blijkt ook prima doelpunten voor te kunnen bereiden. De Colombiaan bood Carlos Mané de 1-0 op een presenteerblaadje en zijn Portugese ploeggenoot faalde niet. In de tweede helft haalde Sporting het hoge niveau van de eerste 45 minuten niet meer, maar het trok de 1-0 zege wel over de streep.

Sporting neemt door de winst de tweede plaats over van FC Porto - 41 punten om 39 - maar de landskampioen gaat zondag nog op visite bij Gil Vicente. Benfica is met 43 punten de koploper in Portugal. Dat team bezoekt eveneens zondag Paços de Ferreira.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen