Koppers: "Zege vooral goed voor Europees ticket"

Ger
15 februari 2014, 23:02   Bijgewerkt: 16 februari 2014, 10:52

FC Twente schudde Vitesse voorlopig van zich af in de titelrace. De nummer twee van de Eredivisie versloeg de Arnhemmers voor eigen publiek met 2-0. Toch blijft verdediger Dico Koppers bescheiden in zijn doelstelling met de Enschedese club.

"We doen natuurlijk nog volop mee in de titelstrijd, maar dit is vooral goed in onze jacht op Europees voetbal. Dat willen we namelijk al vanaf de start van het seizoen afdwingen en het liefst plaatsen we ons natuurlijk rechtstreeks", zegt Koppers tegen FCUpdate.nl. "Het zou uiteraard leuk zijn als we tot de laatste wedstrijd mee kunnen doen om het kampioenschap, maar daar valt nu niets over te zeggen. Het staat nog dicht bij elkaar. Als wij volgende week verliezen, hijgt Vitesse mogelijk toch opeens weer in onze nek."

Op de overwinning van FC Twente viel weinig af te dingen. De formatie van trainers Michel Jansen en Alfred Schreuder voerde zeker wat betreft de kansenverhouding de boventoon. Uiteindelijk zorgden Luc Castaignos en Dusan Tadic na de hervatting voor de treffers. "Vitesse had wel veel de bal, maar onze verdediging kwam nauwelijks onder druk te staan. Wij waren veel gevaarlijker", stelt ook Koppers vast. "Eigenlijk hadden we in de eerste helft al twee keer moeten scoren. Gelukkig stelden we na rust alsnog orde op zaken."

Voor FC Twente is de driepunter bovendien een opsteker na twee tegenvallende resultaten. De afgelopen dagen werden in de uitwedstrijden tegen PSV (3-2) en FC Groningen (1-1) in totaal vijf punten gemorst. "Vooral dat laatste duel was niet geweldig", aldus Koppers. "Daar hebben we ons voor weten te revancheren. We kunnen nu omhoog blijven kijken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen