City neemt in beker verdiend revanche op Chelsea

15 februari 2014, 20:12

Manchester City heeft zich zaterdag in de achtste finales van de FA Cup gerevancheerd op Chelsea. De equipe van trainer Manuel Pellegrini was in het eigen Etihad Stadium met 2-0 te sterk voor de Londenaren, die een kleine twee weken geleden op hetzelfde complex voor de competitie nog met 0-1 zegevierden over The Citizens.

De overwinning en het ticket voor de kwartfinales van het Engelse bekertoernooi kwamen Manchester City toe. De thuisclub toonde vanaf de eerste seconde het meeste initiatief en dat betaalde zich al in de zeventiende minuut uit in de vorm van een treffer van Stevan Jovetic. De Montenegrijnse aanvaller, die eerder in de wedstrijd al de lat had geraakt, opende de score met een diagonale schuiver.

Edin Dzeko had op slag van rust een prima mogelijkheid voor de 2-0, maar de Bosniër kreeg zijn voet net niet tegen een voorzet vanaf de rechterflank. Desondanks haalde Manchester City de pauze met een 1-0 voorsprong. Na driekwart wedstrijd viel de tweede treffer van de thuisclub alsnog. Samir Nasri tikte de bal binnen na een fraai uitgespeelde aanval. Even later dacht Joleon Lescott er zelfs 3-0 van te maken, maar dat bleef Chelsea bespaard omdat de Manchester City-speler zich in buitenspelpositie bevond.

Titelhouder Wigan Athletic en Sunderland schaarden zich eerder op de dag al bij de laatste acht. Zondag en maandag worden de resterende duels bij de laatste zestien afgewerkt. Hoogtepunt is de clash tussen Arsenal en Liverpool, zondag in Londen. Arsenal zal uit zijn op revanche; vorige week werden The Gunners in de Premier League met 5-1 vernederd door Liverpool.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen