Atletico en Barça scoren ruime driepunters

15 februari 2014, 17:47   Bijgewerkt: 16 februari 2014, 01:34

Atletico Madrid weet weer wat winnen is. De Madrilenen verloren in de afgelopen anderhalve week drie duels op rij - in de Copa del Rey twee keer van stadgenoot Real Madrid en afgelopen weekend in de competitie van UD Almeria - maar herpakten zich zaterdag met een eenvoudige thuiszege op Real Valladolid. In het eigen Estadio Vicente Calderón werd met 3-0 gewonnen.

Hoewel Atletico Madrid dus niet met het volste vertrouwen aan de aftrap zal hebben gestaan, leidde de ploeg van coach Diego Simeone al binnen vier minuten met 2-0 tegen Real Valladolid. Raúl García brak in de derde minuut de ban. Een kort genomen vrije trap belandde voor de voeten van de Spanjaard en hij haalde doeltreffend uit. Een minuut later verdubbelde Diego Costa de marge met een fraaie lob over de keeper, net buiten het strafschopgebied (2-0). Het betekende de 21ste treffer van het La Liga-seizoen voor de Spaanse goalgetter.

Atletico Madrid had daarna niets meer te duchten van Real Valladolid. Diego Godin legde ruim een kwartier voor tijd de eindscore zelfs nog vast op 3-0, door raak te knikken uit een hoekschop. Koploper Atletico komt door de winst op zestig punten. FC Barcelona kwam later op de avond weer op gelijke hoogte, door Rayo Vallecano in het eigen Camp Nou met 6-0 op te rollen. Real Madrid kan zich zondag weer naast de twee lijstaanvoerders nestelen. Daarvoor moet De Koninklijke winnen bij streekgenoot Getafe.

Evenals Atletico schoot FC Barcelona sterk uit de startblokken tegen Rayo Vallecano. Adriano tekende al in de tweede minuut voor de openingstreffer, waarna Pedro en Lionel Messi beide het aluminium raakten. Acht minuten voor rust had Messi op wonderschone wijze wel succes. De Argentijn trof doel met een fenomenale lob over doelman Ruben Martinez. Door goals van Alexis Sanchez, Pedro, Messi en Neymar - terug van zijn enkelblessure - liep Barça na de pauze uit tot 6-0. Aan de 4-0 van Pedro ging een fraai hakje van Andrés Iniesta vooraf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen