Sunderland eerste kwartfinalist in FA Cup

15 februari 2014, 15:41

Sunderland heeft zich als eerste ploeg geplaatst voor de kwartfinales van de FA Cup. The Black Cats waren in de achtste finales in het eigen Stadium of Light met 1-0 te sterk voor Southampton.

In de eerste helft viel er nagenoeg niets te beleven in Sunderland. Na de thee kroonde middenvelder Craig Gardner zich met een doelpunt in de 50e minuut tot matchwinner. De Engelsman schoot van grote afstand via de onderkant van de lat binnen. In de slotfase kregen de bezoekers nog wel grote kansen via internationals Adam Lallana en Rickie Lambert, maar het bleef bij 1-0 in Sunderland. Daardoor plaatst de nummer 18 van de Premier League zich ten koste van de nummer acht voor de laatste acht in het belangrijkste Engelse bekertoernooi.

Bij Southampton speelde Jos Hooiveld, die aan het einde van het seizoen mag vertrekken bij The Saints, de hele wedstrijd. De Nederlandse verdediger is doorgaans geen vaste waarde in ploeg van trainer Mauricio Pochettino.