Calderwood na vier weken alweer weg uit Doetinchem

14 februari 2014, 20:36   Bijgewerkt: 14 februari 2014, 22:59

Jimmy Calderwood houdt het voor gezien bij De Graafschap. De 58-jarige Schot was pas vier weken werkzaam als hoofdcoach van de club uit Doetinchem, maar is vrijdag opgestapt, omdat hij in de clinch zou hebben gelegen met de clubleiding van de eerstedivisionist.

Zodoende komt er na 29 dagen al een einde aan de periode van Calderwood bij De Graafschap. Aan het opstappen van de Schot ligt een dubieuze constellatie ten grondslag. Het gaat om de rol van assistent-coach Richard Roelofsen, zo geeft VI aan. Calderwood kreeg het verzoek om Roelofsen te offeren. Nadat de coach dit had gedaan, werd hem verzocht om de assistent-coach weer terug te nemen. Tevens werd er gesteld dat de rest van de technische staf geen vertrouwen meer had in de hoofdcoach.

Calderwood werd vrijdagmiddag verzocht om zich ziek te melden voor de wedstrijd van vrijdagavond tegen FC Volendam, maar hier zag hij geen heil in, waardoor hij zijn taken per direct zou neerleggen.

Het gaat zowel financieel als sportief dramatisch bij De Graafschap. De Doetinchemse club kampt met grote financiele zorgen en ontdeed zich eind december al van coach Pieter Huistra, vanwege de teleurstellende prestaties.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen