Van Eijden: "Tegen ons mag Sno wel paar keer struikelen"

Van Eijden: "Tegen ons mag Sno wel paar keer struikelen"

14 februari 2014 – Voor NEC staat dit weekend opnieuw een cruciale wedstrijd op het programma. Na de ontmoetingen dit jaar met ADO Den Haag (3-1 winst), Go Ahead Eagles (1-1) en NAC Breda (1-1) treft het met RKC Waalwijk opnieuw een directe concurrent. Het gat tussen beide teams bedraagt vijf punten, in het voordeel van RKC.

Om RKC weer in het vizier te krijgen moet NEC dus winnen in Waalwijk, weet ook Rens van Eijden. "Als we onderin weg willen komen, moet je dit soort wedstrijden winnen. We hebben verloren bij Feyenoord en daarvoor thuis twee keer gelijk gespeeld in wedstrijden, waarin we een overwinning hadden verwacht. Ik denk niet dat het een mooie wedstrijd zal worden tegen RKC, maar wel vol spanning. Zij hebben goede resulaten gehaald de laatste tijd. Het wordt heel belangrijk om daar te winnen", zegt de NEC'er in gesprek met Omroep Gelderland.

Als NEC wil winnen van RKC Waalwijk, zal het onder meer een antwoord moeten vinden op het spel van de Brabantse smaakmaker Evander Sno. Van Eijden kent de 26-jarige Sno goed, want de middenvelder stond in het verleden kort onder contract bij NEC. "Veel jongens hebben moeite gehad in Nijmegen in hun eerste jaar. Evander was er daar één van. Ik wist wel dat hij kwaliteiten had en ik ben blij voor hem dat het er nu wel uitkomt. Maar tegen ons mag hij van mij wel een paar keer over de bal struikelen", lacht de centrumverdediger.

Tegen RKC Waalwijk speelt NEC waarschijnlijk met een andere voorhoede dan de afgelopen weken. Niet Christoph Hemlein en Jakob Jantscher, maar Alireza Jahanbakhsh en Navarone Foor staan op de flanken.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 9 juli 2020

  2. woensdag 8 juli 2020