Barcelona in navolging van Real naar bekerfinale

12 februari 2014, 23:56   Bijgewerkt: 13 februari 2014, 08:56

Barcelona heeft zich woensdag ten koste van Real Sociedad geplaatst voor de finale van de Copa del Rey. De Catalanen hadden in San Sebastian aan een gelijkspel (1-1) voldoende, na een 2-0 overwinning in de heenwedstrijd.

In een open en vermakelijke wedstrijd maakte Lionel Messi na een klein half uur de openingstreffer. Het doelpunt van de Argentijn was er een om in te lijsten. Hij vertrok vanaf de middenlijn met de bal aan de voet en kon ondanks storingswerk van vijf (!) verdedigers toch afwerken. Het was de 335e goal van Messi voor Barça, waarmee hij het record van Telmo Zarra evenaart. De oud-speler van Athletic Bilbao scoorde in de jaren 40 en 50 evenveel goals voor zijn club, maar had daar wel minder wedstrijden voor nodig.

De ploeg van trainer Gerardo Martino speelde na het doelpunt, wetende dat er weinig mis kon gaan, frank en vrij en kwam er zo nu en dan gevaarlijk uit. Ook de thuisclub kwam alleraardigst voor de dag en kwam via Carlos Vela bijna langszij. De Mexicaan raakte echter de lat. Omdat aan de andere kant ook Barcelona naliet de trekker nogmaals over te halen, bleven de Basken aandringen en viel uiteindelijk ook de gelijkmaker. Antoine Griezmann scoorde twee minuten voor tijd de gelijkmaker, maar de treffer van de Fransman kwam veel te laat om nog een wederopstanding in te luiden.

Daardoor plaatst Barcelona zich relatief eenvoudig voor de eindstrijd van het Spaanse bekertoernooi, die op 19 april zal plaatsvinden. Daarin is Real Madrid de tegenstander. De Koninklijke plaatste zich dinsdag al voor de eindstrijd door stadsgenoot Atletico voor de tweede keer te verslaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen