Liverpool toont veerkracht op bezoek bij Fulham

12 februari 2014, 22:55   Bijgewerkt: 12 februari 2014, 23:13

Liverpool heeft woensdag een zwaarbevochten overwinning geboekt op het Fulham van trainer René Meulensteen. De ploeg van Brendan Rodgers kwam op Craven Cottage twee keer op achterstand, maar ging uiteindelijk toch met de drie punten naar huis: 2-3.

De Reds kwamen al na negen minuten op achterstand door een knullig eigen doelpunt van Kolo Touré. De Ivoriaan werkte een voorzet van Kieran Richardson in eigen doel. Diezelfde Richardson maakte een kwartier na rust ook de 2-1.

Maar het was Liverpool dat uiteindelijk met de zege aan de haal ging. Daniel Sturridge bracht de bezoekers vlak voor rust langszij na een wonderschone pass van Steven Gerrard. Philippe Coutinho zorgde twintig minuten voor tijd voor de 2-2, maar het slotakkoord was voor aanvoerder Gerrard. De routinier mocht in blessuretijd aanleggen voor een penalty na een overtreding op Sturridge. Hij faalde niet oog in oog met Fulham-doelman David Stockdale.

De Engelse doelman had even daarvoor Maarten Stekelenburg vervangen, die geblesseerd het veld verliet na een botsing met Luis Suarez. De Nederlandse doelman leek flink aangeslagen na de botsing met zijn oud-ploeggenoot bij Ajax. Een andere oud-Ajacied, John Heitinga, speelde de hele wedstrijd namens de Cottagers en ontving in blessuretijd nog een gele kaart.

In Stoke-on-Trent deelden Stoke City en Swansea City woensdag de punten. Door doelpunten van Peter Crouch (Stoke) en Swansea-verdediger Chico Flores stond het na negentig minuten voetbal 1-1.

In het Britannia Stadium vielen Jonathan de Guzman en Marvin Emnes in bij de Swans, terwijl Dwight Tiendalli ontbrak. Bij Stoke speelde Erik Pieters de hele wedstrijd.