Bayern en Robben vernederen Van Marwijk

12 februari 2014, 22:21

Bayern München heeft woensdag gehakt gemaakt van Hamburger SV in de DFB Pokal. De ongenaakbare ploeg van trainer Josep Guardiola was in Hamburg met liefst 5-0 te sterk voor trainer Bert van Marwijk en de zijnen. Dat was ruim voldoende nadat ook de heenwedstrijd in München al met 3-0 was gewonnen door de Duitse lijstaanvoerder. De recordkampioen plaatst zich zodoende soeverein voor de halve finales van het Duitse bekertoernooi.

Bij Bayern was Mario Mandzukic de grote man met drie doelpunten. Maar ook Arjen Robben, die de negentig minuten vol maakte, deed een duit in het zakje. De Nederlander maakte op aangeven van Toni Kroos de 3-0. Verdediger Dante maakte het tweede doelpunt van de bezoekers. Ook een heuglijk moment was de rentree van middenvelder Bastian Schweinsteiger, die na langdurig blessuretijd voor het eerst weer in officieel verband in actie kwam voor Bayern.

Rafael van der Vaart stond toen al niet meer op het veld. De middenvelder, wiens aanvoerdersband voorafgaand aan de wedstrijd door Van Marwijk was afgenomen, werd nog voor de rust gewisseld. Ola John maakte wel de negentig minuten vol, maar kwam nauwelijks in het stuk voor. De derde Nederlander bij HSV, Ouasim Bouy, mocht alleen het laatste kwartier meedoen.

Eerder op de avond schaarden ook VfL Wolfsburg, met een scorende Bas Dost, en FC Kaiserslautern zich bij de laatste vier van de DFB Pokal. Borussia Dortmund deed dat al een dag eerder door Eintracht Frankfurt te verslaan.

De vernedering van Bayern zal de toch al wankele positie van Van Marwijk geen goed doen. De Nederlandse oefenmeester zit al wekenlang op de schopstoel in Hamburg en alleen een wonder lijkt hem nu nog te kunnen redden. Felix Magath zou inmiddels zelfs al klaar staan om de oud-bondscoach van Oranje op te volgen.

Komend weekend staat voor die Rothosen de belangrijke degradatiewedstrijd met nummer laatst Eintracht Braunschweig op het programma. De voorsprong van HSV, dat zelf voorlaatste staan, op de hekkensluiter is nog maar vier punten. De nummers 17 en 18 degraderen rechtstreeks in Duitsland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen