Real Madrid ook in return te sterk voor Atletico

Ger
11 februari 2014, 23:00

Real Madrid heeft met duidelijke cijfers de finale bereikt van de Copa del Rey. De Koninklijke was opnieuw te sterk voor stadgenoot Atletico Madrid: 0-2. Vorige week had Real voor eigen publiek met een 3-0 zege al een zeer grote stap richting de eindstrijd gezet.

Atletico kon de hoop op een surprise in de return al na iets meer dan een kwartier vergeten. Door twee goals van Cristiano Ronaldo stond de eindstand al na zestien minuten op het bord. De sterspeler van Real trof beide keren doel vanaf de strafschopstip. Het thuispubliek liet zich na de eerste helft van zijn slechtste kant zien. Ronaldo kreeg vanaf de tribune een aansteker tegen zijn hoofd geworpen. Ondanks de kwalijke voltreffer begon Ronaldo gewoon aan het tweede bedrijf.

Met de dubbele overwinning nam Real revanche voor de gevoelige nederlaag (1-2) van vorig seizoen in de finale tegen Atletico. In de eindstrijd van dit seizoen krijgt de equipe van trainer Carlo Ancelotti te maken met FC Barcelona of Real Sociedad. De Catalaanse grootmacht verdedigt woensdag tijdens de return een voorsprong van 2-0.