Wijnaldum: "Hadden dit nog niet eerder meegemaakt"

10 februari 2014, 23:22

Georginio Wijnaldum beleefde maandag een succesvolle rentree bij Jong PSV. De aanvallende middenvelder opende, na vijf maanden blessureleed, al in de elfde minuut de score in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. Daarmee legde hij de basis voor een 3-0 zege.

Uiteindelijk speelde Wijnaldum één helft. "Ik moest 45 tot zestig minuten voetballen", vertelde hij na afloop bij Omroep Brabant. "Dat het er 45 geworden zijn, komt doordat ik last kreeg van mijn lies. Dat is een logische reactie. Ik mis nog wat wedstrijdritme. Trainen is toch anders."

Wijnaldum stond sinds medio september vorig jaar aan de kant met een rugblessure. Hij liep de kwetsuur al op tijdens het EK-21. "Daar viel ik op mijn rug", wist hij nog. Desondanks verscheen Wijnaldum aan de start van de Eredivisie, maar dat bleek te vroeg. "Ik heb mijn rug eigenlijk enorm belast. Dat hadden we eigenlijk niet moeten doen. Maar we hadden dit nog niet eerder meegemaakt."

Ondanks de lichte liesklachten hoopt Wijnaldum vrijdag zijn comeback te maken bij het eerste elftal, thuis tegen Heracles Almelo. "Maar dat moet de trainer bepalen", vulde hij snel aan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen