Wijnaldum scoort bij rentree voor Jong PSV

10 februari 2014, 21:57   Bijgewerkt: 10 februari 2014, 22:04

Georginio Wijnaldum heeft zijn rentree bij Jong PSV opgeluisterd met een doelpunt. De aanvallende middenvelder, die bijna vijf maanden aan de kant stond met een rugblessure, legde daarmee de basis voor een thuiszege op streekgenoot Helmond Sport: 3-0.

Wijnaldum had aan elf minuten voldoende om op het scoreformulier te komen. De 23-jarige Rotterdammer opende de score na een fraai 1-2'tje met Alex Schalk, die even later zelf voor de 2-0 tekende. Wijnaldum bleef na de eerste helft in de kleedkamer achter. Diep in het tweede bedrijf bepaalde opnieuw Schalk de eindscore op 3-0, waardoor de punten overtuigend in Eindhoven bleven.

Ook Jong Ajax pakte de volle buit. De Amsterdammers bogen op het eigen Sportpark De Toekomst tegen VVV Venlo een 0--1 achterstand om in een 4-1 overwinning. Leon De Kogel zette de Limburgse bezoekers in de zesde minuut op voorsprong met een fraaie uithaal. Lucas Andersen herstelde vlak voor rust het evenwicht en na de pauze maakten Ricardo Kishna en Lesley de Sa (2) het verschil.

Jong FC Twente kreeg in de eigen Grolsch Veste met 2-4 op de broek van FC Volendam. Robert Mühren was met een hattrick de grote plaaggeest van de Tukkers. Alle drie de treffers van de Volendam-speler waren bovendien prachtig. Twee keer scoorde hij van buiten het strafschopgebied, de ander was een halve omhaal. Soufiane Lagmouchi tekende voor de andere goal van de bezoekers, Tim Hölscher en Joey Pelupessy deden iets terug namens Jong FC Twente.

Jong PSV komt door de winst op 36 punten en klimt daarmee naar de tiende plek in de Jupiler League. Jong Ajax en Jong FC Twente staan met vijf punten minder gedeeld vijftiende. VVV Venlo verliest door de nederlaag in Amsterdam de aansluiting met nummer twee Willem II. Het gat bedraagt nu vier punten. Bovendien moeten de Limburgers de leiding in de derde periode, op doelsaldo, afstaan aan de Tilburgers. Vrijdag is de beslissende speelronde. VVV ontvangt dan Jong FC Twente, Willem II gaat op visite bij MVV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen