Kieftenbeld: "Het was slecht, om je voor te schamen"

10 februari 2014, 08:43

FC Groningen stelde zondag zwaar teleur in de altijd beladen streekderby tegen sc Heerenveen. In de eigen Euroborg stond de ploeg al één helft met een mannetje minder op het veld én met 0-3 achter. Dat de schade na negentig minuten uiteindelijk meeviel (1-3), was een kleine pleister op de wonde.

"We hebben er ontzettend de pest in", zegt Maikel Kieftenbeld, die rood kreeg omdat hij op de doellijn hands maakte, op de site van zijn club. "We hadden dit niet verwacht en het komt ook wel aan. Het is ongelooflijk dat we zo'n eerste helft spelen en ik heb daar ook geen verklaring voor. Het ging voetballend niet, maar we kwamen ook niet in de duels. Alles wat mis kon gaan, ging ook mis. Het was slecht, om je voor te schamen."

Over zijn rode kaart moppert Kieftenbeld niet. Hij erkent dat arbiter Bas Nijhuis volgens de regels handelde. "Het was hands en dus een terechte strafschop. Als je de regels bekijkt ontneem ik daar iemand een doelpoging en is het dus ook rood. Als je zo'n eerste helft speelt, mag je niet klagen over de scheidsrechter."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen