Fulham haalt punt op Old Trafford na bizarre wendingen

9 februari 2014, 18:58   Bijgewerkt: 9 februari 2014, 19:08

Op Old Trafford ontpopte de wedstrijd tussen Manchester United en Fulham zich tot een bizar duel. Fulham kwam met 0-1 voor, verdedigde met man en macht, maar kreeg in twee minuten tijd twee treffers (één van Robin van Persie) om de oren. United leek zodoende de winst binnen te halen, maar Darren Bent zorgde er in de laatste seconde voor dat Fulham met een punt op zak zou vertrekken uit Manchester: 2-2.

Het geplaagde Fulham, hekkensluiter van de Premier League, leek lange tijd leek af te stevenen op een overwinning op Old Trafford. De ploeg uit Londen, waar John Heitinga zijn debuut maakte en Maarten Stekelenburg een uitstekende wedstrijd stond te keepen, stond namelijk lang op een 0-1 voorsprong. De startformatie van Manager René Meulensteen werd gekenmerkt door veel mutaties en dit leek zijn vruchten af te werpen.

Lewis Holtby, die van Tottenham Hotspur gehuurd werd, mocht bijvoorbeeld vanaf de start beginnen en leverde na twintig minuten een fraaie assist op Steve Sidwell, die keurig afrondde. Het was het eerste wapenfeit van Fulham, maar de 0-1 was wel een feit. Even later moest het 0-2 worden, maar Kieran Richardson faalde in de afronding.

United had veel moeite om de muur van Fulham te doorbreken, maar toen de ploeg van manager David Moyes eindelijk de aansluiting vond, werd het een gekkenhuis. Van Persie en Michael Carrick zorgden er in een tijdsbestek van twee minuten voor dat Fulham ineens tegen een achterstand aankeek. Van Persie maakte de gelijkmaker, na een handvol kansen onbenut te hebben gelaten. Amper een minuut later mocht Carrick een afgeslagen bal aannemen op de zestien meter. De middenvelder schoot via een Fulham-verdediger raak: 2-1.

De opluchting was van het gezicht van de Mancunians af te lezen, maar Bent zorgde alsnog voor hevige teleurstelling in Manchester. De invaller knikte een rebound tegen de touwen en zorgde derhalve voor een 2-2 gelijkspel.