PSV vloert FC Twente in fraai voetbalgevecht

8 februari 2014, 20:35   Bijgewerkt: 8 februari 2014, 21:15

Na Vitesse, dat vrijdag thuis niet verder kwam dan 0-0 tegen ADO Den Haag, heeft ook titelpretendent FC Twente een gevoelige tik gekregen. Op bezoek bij PSV leed de ploeg uit Enschede zijn eerste nederlaag sinds 26 oktober. Een uiterst efficiënte thuisploeg bleek met 3-2 te sterk.

Met de nederlaag in het Philips Stadion komt voor FC Twente een eind aan een uitstekende reeks. Uit de laatste acht duels pakte de ploeg van coach Michel Jansen maar liefst 22 punten, waardoor het steeds meer gezien werd als belangrijkste belager van Ajax in de strijd om de titel. Door het verlies in Eindhoven kan het gat met de Amsterdammers zondag, als de ploeg van coach Frank de Boer op bezoek gaat bij PEC Zwolle, plotseling weer oplopen tot zeven punten.

Voor PSV komt het succes tegen FC Twente meer dan gelegen. Het was eigenlijk voor het eerst sinds 22 september, toen het Ajax met 4-0 versloeg, dat de ploeg een echt goede prestatie leverde in eigen huis. Daarna was het, op een enkel bescheiden succesje na, aanmodderen geblazen. Ook na de winterstop ging het nog niet van een leien dakje, met name in de afgelopen duels tegen RKC en Cambuur. RKC bleek met 2-0 te sterk, op bezoek bij promovendus Cambuur wonnen de Brabanders fortuinlijk met 1-2.

De twee Eindhovense treffers kwamen op naam van Santiago Arias en Jürgen Locadia. Arias kwam in de eerste tien minuten van de wedstrijd twee keer goed door op rechts en waar hij de eerste keer aflegde op Bryan Ruiz, wiens schot gepakt werd door FC Twente-keeper Nick Marsman, ging de Colombiaan de tweede keer voor eigen succes. Hij kapte naar binnen en verschalkte Marsman met een schot met links in de korte hoek.

Die treffer kwam FC Twente toe, want voetballend was het de betere ploeg. Het had veel meer de bal, maar voor balbezit alleen krijg je in dit spelletje geen punten. Het gaat om de doelpunten en die maakte PSV, ook na rust. Na rechtsback Arias was het ditmaal de linksback van de Eindhovense ploeg, Jetro Willems, die de felicitaties in ontvangst mocht nemen. Hij schoot de bal met rechts hard en laag achter Marsman. Kyle Ebecilio bracht met een doelpunt uit een corner- hij kon van dichtbij tussen drie PSV'ers binnenschieten- de spanning nog terug in de wedstrijd, maar een gelijkmaker bleef in de spannende slotfase van het uiterst vermakelijke duel uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen