Luhukay vergroot problemen Van Marwijk en HSV

8 februari 2014, 20:28   Bijgewerkt: 8 februari 2014, 20:55

In zijn roemruchte historie degradeerde Hamburger SV nooit uit de Bundesliga, maar een afdaling naar het tweede niveau begint steeds dichterbij te komen voor die Rothosen. De formatie van trainer Bert van Marwijk ging zaterdag voor de zesde keer op rij onderuit. Op eigen veld werd met 0-3 verloren van het Hertha BSC van coach Jos Luhukay.

HSV begon met de Nederlanders Ouasim Bouy, Ola John en Rafael van der Vaart in de basis, maar zij konden de negatieve spiraal van hun ploeg niet doorbreken. Al binnen een kwartier nam Hertha BSC de leiding. Adrian Ramos miste weliswaar een strafschop, maar uit de daaropvolgende hoekschop opende Sami Allagui alsnog de score.

Hertha BSC gooide de ontmoeting nog voor de doelwissel op slot. Ramos herstelde zijn misser vanaf elf meter overtuigend met twee doelpunten. Bij de 0-2 kopte hij raak uit een vrije trap van Tolga Cigerci. Bij de 0-3 rondde Ramos af na voorbereidend werk van Johannes van den Bergh.

HSV staat met zestien punten onder de rode streep in de Bundesliga. De achterstand op FC Nürnberg, dat de zestiende plek bezet, bedraagt wel maar één punt. Nürnberg, dat onder leiding staat van Gertjan Verbeek, verloor eerder op de dag met 0-2 van koploper Bayern München.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen