Mönchengladbach verliest ook van Leverkusen

7 februari 2014, 22:23   Bijgewerkt: 7 februari 2014, 22:57

Tussen 27 oktober en 7 december vorig jaar mengde Borussia Mönchengladbach zich met een serie van zes opeenvolgende zeges nadrukkelijk in de strijd om de Champions League-tickets, maar daarna is de equipe van de Zwitserse coach Lucien Favre het spoor volledig bijster geraakt. Vrijdag werd er voor de vijfde keer op rij niet gewonnen. Bayer Leverkusen was met 0-1 te sterk.

Na de zegereeks bleef Borussia Mönchengladbach steken op remises tegen FSV Mainz 05 en VfL Wolfsburg, waarna er werd verloren van Bayern München en Hannover 96. Tegen Bayer Leverkusen kon BMG in eigen huis het tij niet keren en ging het voor de derde keer op rij onderuit.

Voor de pauze viel er weinig te genieten op het Borussia Park. De beste mogelijkheid was voor de thuisclub via Patrick Herrmann, maar zijn mooie volley werd knap gekeerd door doelman Bernd Leno. In de tweede helft werd het wat leuker en trok Leverkusen uiteindelijk de winst naar zich toe. Heung-Min Son maakte in de 62ste minuut het enige doelpunt. De Zuid-Koreaan kreeg alle ruimte van de Mönchengladbach-verdedigers om van buiten het strafschopgebied uit te halen en zijn inzet was keeper Marc-Andre ter Stegen te machtig. Het spel van de gastheer was in het resterende half uur te pover om serieus aanspraak te maken op minimaal een gelijkspel.

Door de winst verstevigt Leverkusen zijn tweede plek in de Bundesliga. De ploeg heeft nu 43 punten, zeven meer dan nummer drie Borussia Dortmund, dat later dit weekend nog wel in actie komt. Mönchengladbach bezet plek vijf met 33 punten. Leverkusen staat wel al een straatlengte achter op koploper Bayern München. De Duits, Europees en wereldkampioen heeft, met nog een duel tegoed, al 53 punten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen