Bliksemstart helpt Dordrecht, record voor Khalouta

7 februari 2014, 22:00

Een bliksemstart heeft Jupiler League-koploper FC Dordrecht vrijdag aan drie punten geholpen in de uitwedstrijd tegen FC Emmen. De equipe van trainer Harry van den Ham leidde binnen tien minuten al met 0-3 in de JenS Vesting en liep uiteindelijk uit naar een 1-6 overwinning.

Giovanni Korte, Robin Gosens en Jeffry Fortes (strafschop) waren verantwoordelijk voor de droomstart van FC Dordrecht in Emmen. In de 28ste minuut bepaalde Paul Gladon de ruststand zelfs op 0-4. In de tweede helft werd het nog pijnlijker voor FC Emmen. Wouter Weghorst maakte in de 52ste minuut weliswaar de eretreffer voor de thuisclub, maar het slotakkoord was voor de bezoekers. Dankzij Korte en Erixon Danso werd het 1-6.

FC Dordrecht gaat met 53 punten stevig aan de leiding in de Eerste Divisie. Willem II (46 punten) en VVV Venlo (45) volgen op de tweede en derde plaats, maar komen later dit weekend nog in actie. Nummers vier en vijf FC Eindhoven (44 punten) en Sparta Rotterdam (41) gingen onderuit, waardoor hun laatste sprankje hoop op de titel nu ook vervlogen lijkt.

FC Eindhoven verloor thuis met 1-2 van Almere City. Jerge Hoefdraad maakte in de 69ste minuut het winnende doelpunt. Sparta moest op het eigen Kasteel met dezelfde cijfers zijn meerdere erkennen in MVV. De Rotterdammers domineerden de eerste helft, maar leidden bij rust slechts met 1-0, nota bene door een eigen goal van Sjoerd Winkens. Na de pauze liet Sparta zich echter de kaas van het brood eten en nam MVV, dankzij Sven Braken en Tom van Hyfte, de drie punten mee naar huis (1-2).

Evenals FC Dordrecht in Emmen, wervelde Fortuna Sittard thuis tegen SC Telstar in de eerste helft. Abdelaziz Khalouta was in vijf minuten, tussen de negentiende en 24ste minuut, drie keer trefzeker en tekende daarmee voor de snelste hattrick ooit in de Jupiler League. Door toedoen van Jeffrey Vlug  en Ramon Voorn stapten de Limburgers uiteindelijk met een 5-0 zege van het veld.

De Graafschap kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij hekkensluiter FC Oss. Jonathan Opoku, die de score ook al had geopend, legde in de 81ste minuut de eindscore vast. Vincent Vermeij en Ted van de Pavert waren tussendoor trefzeker namens de gasten uit Doetinchem.