Besiktas zet Galatasaray weer onder druk

7 februari 2014, 21:07

Besiktas blijft meedoen in de strijd om de tweede plaats in de Turkse Süper Lig. De club uit Istanbul won vrijdag met 1-2 bij middenmoter Gaziantepspor en naderde daarmee stadgenoot Galatasaray, dat momenteel tweede staat, tot één punt. De werkgever van Wesley Sneijder komt zaterdag nog wel in actie.

Olcay Sahan en Ömer Sismanoglu scoorden voor Besiktas. Marek Sapara deed in de slotfase iets terug namens Gaziantepspor, waar voormalig Oranje-jeugdinternational Haris Medunjanin een basisplaats had. Bij Besiktas stonden oud-PSV'er Atiba Hutchinson en de in Zaandam geboren Oguzhan Özyakup (foto) in de basis.

Besiktas komt door de winst op 36 punten, Galatasaray heeft er 37. Fenerbahçe, dat zondag pas speelt, gaat met 44 punten comfortabel aan de leiding. Maar zo lang de equipe van Dirk Kuyt bovenaan staat, is de tweede plaats goed voor rechtstreekse plaatsing voor de Champions League. Fenerbahçe is vanwege een omkoopschandaal uitgesloten van Europees voetbal.

De nummer drie van de Süper Lig mag in dat geval het voortraject van het miljoenenbal in. Kasimpasa SK dreigt de derde plek uit het oog te verliezen. Zonder de afwezige Ryan Donk, maar met Ryan Babel bij de eerste elf, werd thuis verloren van Konyaspor. Theofanis Gekas maakte na de pauze met twee treffers het verschil: 1-3. Kasimpasa SK staat vijfde met dertig punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen