De Beule klaar voor rentree bij Roda JC

7 februari 2014, 18:25

Davy De Beule behoort dit weekend, voor de uitwedstrijd tegen NAC Breda (zaterdag, 19.45 uur), voor het eerst tot de selectie van Roda JC Kerkrade. De 32-jarige Belgische middenvelder speelde deze jaargang nog geen minuut vanwege een slepende enkelblessure.

De Beule begint het duel in het Rat Verlegh Stadion op de bank. Verder kan coach Jon Dahl Tomasson niet beschikken over de geschorsten Anouar Kali en Krisztián Németh. Mark-Jan Fledderus, Frank Demouge en Henk Dijkhuizen ontbreken vanwege blessures bij Roda JC. Wellicht moet ook Martijn Monteyne passen. De verdediger staat op het punt vader te worden.

Roda JC kan een overwinning in Breda goed gebruiken, aangezien het op een nacompetitieplek staat. NAC bezet met vier punten meer de elfde plek. Tomasson wil het belang van de ontmoeting desondanks niet overdrijven. "Men heeft snel de neiging om te zeggen dat je een bepaalde wedstrijd móet winnen. Dat is menselijk. Maar je creëert op die manier ook een bepaalde spanning bij de spelers", zegt hij tegen De Limburger. Dat moet je net zien te voorkomen. Het is de kunst om verder te kijken. Het gaat om de langere termijn."

Nebojsa Gudelj, trainer van tegenstander NAC, weet dat zijn team bij winst goede zaken doet in de strijd tegen degradatie. "Ik blijf erbij dat elke wedstrijd dezelfde belangen heeft, maar we kunnen natuurlijk wel een tik uitdelen aan de ploegen onder ons. Mochten we winnen, dan nemen we voorlopig afstand van de gevarenzone", aldus Gudelj op de clubwebsite. De oefenmeester kan niet beschikken over Kees Kwakman (kuit) en Anouar Hadouir (geschorst). Laatstgenoemde wordt vervangen door Danny Verbeek. Mats Seuntjens (lies) en Tim Gilissen (kuit) zijn twijfelgevallen, al rekent Gudelj op het duo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen