Captain Gillet: "Van den Brom valt niets te verwijten"

Captain Gillet: "Van den Brom valt niets te verwijten"

7 februari 2014 – Anderlecht liep afgelopen weekend tegen een pijnlijke 2-0 nederlaag aan bij laagvlieger Lierse SK, dat onder leiding staat van trainer Stanley Menzo. Het verschil met koploper Standard Luik is inmiddels opgelopen tot tien punten. Anderlecht-captain Guillaume Gillet wil echter nog niet weten van opgeven: "We staan nog steeds tweede en het kampioenschap is nog niet voorbij."

Het verlies in Lier bracht veel woede teweeg bij coach John van den Brom. Gillet zag de Nederlandse oefenmeester van een kant die hij niet vaker zag, zo geeft hij aan tegen Sporza: "Terecht. Hij had zelfs nog harder mogen zijn. We hebben de wedstrijd opnieuw bekeken en we hebben getracht om de vinger op de wonde te leggen. Maar tijdens de analyse werd duidelijk dat we erg veel vingers nodig hadden", aldus Gillet, die vindt dat de regerend kampioen tot dusver veel meer punten had moeten halen: "Het zijn vooral de zeven nederlagen die me storen, zeker omdat het niet enkel tegen grote ploegen is."

Hoewel de druk op coach Van den Brom steeds groter wordt, neemt de aanvoerder het op voor de Nederlander: "De coach valt niets te verwijten omdat hij opnieuw van tactiek veranderde. Als de spelers hun werk hadden gedaan, hadden we gewonnen. Morgen (zaterdag, red.) moeten we tegen Kortrijk tonen dat we nog steeds achter de coach staan/ Iedereen staat nog achter hem, het mooiste bewijs kwam er na het doelpunt van N'Sakala tegen Club Brugge. Hij begon op de bank, maar liep meteen richting coach om hem te bedanken."

gerelateerd