Finnbogason: "Scheidsrechter had rood moeten geven"

Ger
6 februari 2014, 08:00

Alfred Finnbogason baalt stevig van een incident tijdens de verloren thuiswedstrijd tegen FC Twente (0-2). De spits van SC Heerenveen werd woensdagavond in de tweede helft aan zijn shirt getrokken door Andreas Bjelland. Tot woede van de doorgebroken topschutter deed leidsman Richard Liesveld de overtreding af met een gele kaart.

"Als ik niet op deze wijze was afgestopt, had ik alleen tegenover de keeper gestaan. Dat is een open kans en volgens de regels had de scheidsrechter dus rood moeten geven", zegt een boze Finnbogason in gesprek met FCUpdate.nl. Tot overmaat van ramp voor Heerenveen tekende Dusan Tadic slechts enkele minuten later voor de 0-1. "Dat maakt het inderdaad wel heel erg zuur", verzucht Finnbogason. "Dit was typisch zo'n wedstrijd waarin de ploeg die als eerste scoorde ook ging winnen."

"Tot het moment waarop de scheidsrechter eigenlijk rood had moeten trekken, was het duel nog in balans. Sterker nog, in de eerste helft hadden wij de beste kansen. FC Twente wist totaal niet te domineren", aldus de IJslandse international. "Jammer dat we op deze manier hebben verloren. Met tien tegen elf was het voor ons veel gemakkelijker geworden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen