Go Ahead en RKC remiseren na knotsgek slotakkoord

Go Ahead en RKC remiseren na knotsgek slotakkoord

5 februari 2014 – Go Ahead Eagles en RKC hebben woensdagavond in de Adelaarshorst met 2-2 gelijkgespeeld. De Eagles leken in de slotminuut de drie punten binnen te hebben na een treffer van Xandro Schenk. Maar uit de aftrap die volgde, zorgde Romeo Castelen met een fenomenale uithaal voor de gelijkmaker. Jop van der Linden (GAE) en Damiano Schet (RKC) waren de andere doelpuntenmakers.

Trainer Foeke Booij van de Go Ahead Eagles zal het meest balen van het gelijkspel. Zijn ploeg was vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij en leek via Schenk in de negentigste minuut de verdiende drie punten in Deventer te houden. De verdediger werkte uit een hoekschop de 2-1 tegen de touwen.

Een minuut later was het alweer gelijk. De aftrap van de bezoekers werd doorgekopt en de bal belandde bij Castelen. De rechteraanvaller dacht niet na en haalde uit de draai verwoestend uit. Keeper Stephan Andersen, die zijn debuut maakte voor de Eagles, was kansloos.

In de eerste helft was de thuisploeg de baas op het veld. Met name Deniz Türüc was met zijn linkerbeen enkele keren gevaarlijk. Na ruim twintig minuten kwamen de Eagles op voorsprong. Doelman Jan Seda was kansloos op de prachtige vrije trap van specialist Jop van der Linden.

Na rust tapte RKC uit een ander vaatje. De elf van Erwin Koeman begonnen fel en kregen via Kenny Anderson direct een goede kans, maar de middenvelder stuitte op de keeper. Na ruim een uur spelen was het wel raak. Damiano Schet passeerde Doke Schmidt en doordat zijn schot werd getoucheerd door een Eagles-been was Andersen kansloos.

Na de gelijkmaker nam de thuisploeg de regie weer over en RKC-keeper Jan Seda moest handelend optreden na een geplaatst schot van Joey Godée. Ondanks het overwicht van de Eagles leek het duel af te stevenen op een 1-1 gelijkspel. Schenk bracht de thuissupporters in extase maar het slotakkoord was voor RKC: 2-2. Beide ploegen schieten weinig op met het gelijke spel en blijven in de strijd om degradatie verwikkeld.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 17 februari 2020

  2. zondag 16 februari 2020

  3. zaterdag 15 februari 2020