Gezapig gelijkspel tussen NEC en NAC in Nijmegen

5 februari 2014, 21:49

De wedstrijd tussen NEC en NAC Breda heeft geen winnaar opgeleverd. In de Goffert stond woensdagavond na 90 minuten een 1-1 eindstand op het bord. In een gezapige wedstrijd wist geen van de beide ploegen goed veldspel op de mat te leggen, maar werden wel twee mooie doelpunten gemaakt. Deze kwamen op naam van Rydell Poepon (NAC Breda) en Rens van Eijden (NEC). Rood was er in de tweede helft voor NEC-verdediger Tobias Haitz, nadat hij zijn tweede gele kaar ontving. Zelfs met een man meer was NAC zichtbaar het meest tevreden met de uitslag, wetende dat het gat tussen de twee ploegen nu nog steeds vijf punten betreft.

Het gelijkspel is, als je de statistieken van voorgaande ontmoetingen bekijkt, geen grote verassing. De laatste tien keer dat de twee ploegen tegenover elkaar stonden werd er maarliefst zes keer gelijkgespeeld. Ook bij deze midweekse editie van NEC –NAC zagen de toeschouwers twee ploegen die vooral niet wilden verliezen.

Het vertoonde spel van beide clubs was weliswaar niet fantastisch, maar het publiek werd in de eerste helft tenminste nog wel getrakteerd op mooie schoten en doelpunten. Het was de bezoekende ploeg die de eerste treffer wist te maken. Na balverlies van Haitz kon Poepon in stelling worden gebracht, net buiten de zestien. Zijn snoeiharde schot belandde achter doelman Kalle Johnsson in de kruising.

NEC moest het vooral hebben van lange ballen en dode spelmomenten. Spits Michael Higdon had daar continu een belangrijk aandeel in. Nadat de spits een vrije trap voor de zoveelste keer kon doorkoppen kwam Rens van Eijden voor zijn man en maakte hij de gelijkmaker, nog geen vijf minuten na de eerste treffer. Meteen daarna legde Jantscher aan voor een vrije trap, dertig meter van het goal. Zijn poging was prachtig, maar de bal spatte boven keeper Ten Rouwelaar uit op de lat.

In de tweede helft viel er een stuk minder te genieten. De twee ploegen kregen vrijwel geen kansen, al moest Jelle ten Rouwelaar wel reddend optreden op een schot van invaller Alireza Jahanbakhsh. Het 'hoogtepunt' van de tweede helft was de rode kaart voor Tobias Haitz, die binnen korte tijd twee keer geel kreeg. Tekenend voor de intenties voor NAC Breda was dat de ploeg zelfs met een man meer niet echt op zoek ging naar de winnende treffer. Het gelijkspel was daarom uiteindelijk een terechte uitslag.

NEC sprokkelt dus weer een puntje, en blijft ongeslagen in 2014. NAC Breda weet door dit resultaat dat het gat met NEC vijf punten blijft.