Utrecht hoopt vertrek Derijck: "Proefden demotivatie"

5 februari 2014, 09:12

FC Utrecht-directeur Wilco van Schaik hoopt dat PSV-huurling Timothy Derijck snel een nieuwe club vindt. Na afloop van het duel tegen Ajax zei trainer Jan Wouters al dat de verdediger niet meer op speeltijd hoeft te rekenen en ook de directie heeft nu uitgesproken dat een vertrek het beste is voor beide partijen is. 

De Domstedelingen hopen dat de 26-jarige centrumverdediger onderdak vindt in een land waar de transfermarkt nog open is. "Spijtig genoeg voor alle partijen is deze huurdeal geen voltreffer gebleken", stelt Van Schaik in het AD. "Wij zochten een sterke speler om onze defensie te leiden, PSV hoopte dat hij hier 34 wedstrijden zou spelen om hem goed te kunnen verkopen en Timothy wilde via Utrecht een volgende stap maken."

Derijck kreeg op het winterse trainingskamp in Spanje het gevoel dat hij in de tweede seizoenshelft meer speeltijd zou krijgen. Dat blijkt niet het geval en ook de komst van Matthieu Delpierre was slecht nieuws voor Derijck. "We proefden een bepaalde demotivatie, hebben geprobeerd hem op te peppen. We zeiden: Jij bepaalt grotendeels zelf of je wordt opgesteld. Kop omhoog en presteren!"

De Belg wil zelf niet ingaan op de uitzichtloze situatie. "Dat is niet verstandig nu. Of ik vertrek alsnog of ik ben nog vijf maanden hier en zoek deze zomer een nieuwe uitdaging. In beide gevallen moet ik topfit zijn en dus hard trainen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen