Elm blij met 'clean sheets' van AZ: "Heel knap"

Elm blij met 'clean sheets' van AZ: "Heel knap"

5 februari 2014 – AZ is uitstekend uit de winterstop gekomen. Tegen Vitesse boekte de ploeg van coach Dick Advocaat al zijn vierde overwinning van het jaar. Na de zeges op NAC Breda (3-0), Roda JC (0-2, beker) en FC Groningen (2-0) werd het in het Gelredome 0-2 voor de Alkmaarders.

Met name het feit dat AZ in al deze wedstrijden geen doelpunt tegen kreeg, doet middenvelder Viktor Elm goed. "Sinds de winterstop hebben we maar één tegengoal gekregen in vijf duels. Dat is heel knap", zegt hij op AZ.nl. Die ene tegengoal kreeg AZ uit bij PSV, waar het vorige maand met 1-0 verloor. "Als we de scherpte vasthouden, zijn we moeilijk te verslaan. Dat zag je ook tijdens de uitwedstrijd tegen PSV, toen we fases hebben gedomineerd."

Tegen Vitesse, de nummer twee van de Eredivisie, kwam AZ eigenlijk geen moment in de problemen. "Vitesse ging in de tweede helft al snel steeds de lange bal spelen. Mike Havenaar was hun enige diepe aanvaller. Hij werd bijna nooit gevaarlijk. We hadden het de hele tweede helft onder controle. Ik was geen moment bang dat de 1-2 zou vallen. En als dat al zou gebeuren, dan via een dood spelmoment. Uiteindelijk hebben we drie enorm belangrijke punten binnengesleept", zegt Elm, die sinds het vertrek van Maarten Martens een basisplaats heeft. Hij is blij met de rol die Advocaat hem gegeven heeft. "Ik sta nu linkermiddenvelder in een meer controlerende rol. Onder Gertjan Verbeek speelde ik ongeveer op tien. Daar voelde ik me niet goed bij. Ik moet het spel voor me hebben. In de rol die in nu heb ben ik, samen met Nemanja Gudelj, de lopende man. Dat voelt lekker."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 16 oktober 2019

  2. dinsdag 15 oktober 2019