Kaapverdië moet definitief streep zetten door WK

Kaapverdië moet definitief streep zetten door WK

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

4 februari 2014 – Kaapverdië moet definitief nog even geduld hebben voor zijn eerste WK-deelname ooit. Het Afrikaanse land hoopte via het internationaal sporttribunaal CAS uitzicht te houden op de mondiale titelstrijd van komende zomer in Brazilië, maar kreeg nul op het rekest.

Kaapverdië boekte begin september vorig jaar een verrassende 0-2 zege op Tunesië en plaatste zich daarmee voor de play-offs van de Afrikaanse zone. De FIFA ontdekte echter dat de Kaapverdiërs in het cruciale duel een niet-speelgerechtigde speler hadden opgesteld. Derhalve zette de Wereldvoetbalbond het resultaat om in een reglementaire 3-0 overwinning voor Tunesië.

Daardoor mocht niet Kaapverdië, maar Tunesië deelnemen aan de play-offs. Kaapverdië hoopte die beslissing teruggedraaid te zien worden door het CAS, maar die oordeelde dat de FIFA-straf correct is. Overigens kwam Tunesië niet door de play-offs. Kameroen was over twee wedstrijden met 1-4 te sterk voor de formatie van de Nederlandse oefenmeester Ruud Krol.

Reacties

gerelateerd