Mertesacker looft samenwerking met Koscielny

4 februari 2014, 14:07

Arsenal kreeg de laatste elf thuiswedstrijden slechts één doelpunt tegen en dat heeft het voor een groot deel te danken aan de centrale verdedigers Per Mertesacker en Laurent Koscielny. Het duo kreeg eerder veel kritiek te verwerken, maar oogst nu lof in Engeland.

"De statistiek klinkt bijna niet echt", zegt Mertesacker op de website van Arsenal over het puike verdedigende werk in de laatste elf thuisduels. "Toen ik het voor het eerst hoorde, klonkt het heel raar. Het is een mooi feit en daar kunnen we mee verder. Ik denk dat we heel wat critici iets hebben laten zien de afgelopen jaren. We kennen elkaar nu beter en zijn complementair aan elkaar. De samenwerking is goed. Ik heb met veel goede centrale verdedigers gespeeld, maar Laurent is één van de snelste en één van de beweeglijkste. Hij anticipeert uitstekend en is een goede partner."

De Duits international denkt dat de verschillende krachten het duo sterk maakt. "De één is iets beweeglijker en de ander iets langer. Het past heel goed bij elkaar", vindt Mertesacker, die ook de rol van wisselspeler Thomas Vermaelen niet wil uitvlakken. "Het is niet alleen onze verdienste. Thomas is onze aanvoerder en ook heel belangrijk voor iedereen", aldus Mertesacker, die weet dat er zware maanden aankomen voor Arsenal. "De trainer zal moeten roteren in de komende periode en het is belangrijk dat we allemaal fit en in vorm zijn. Dan kunnen we onze goede vorm vasthouden en goed samenwerken met zijn drieën." 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen