Atletico mist Villa in bekerkrakers tegen Real Madrid

3 februari 2014, 14:46

De hamstringblessure die David Villa zondag opliep in de wedstrijd tegen Real Sociedad (4-0), houdt de aanvaller zeker één tot twee weken aan de kant. De 32-jarige spits mist beide wedstrijden in de halve finale van de Copa del Rey, het Spaanse bekertoernooi, tegen stadgenoot Real Madrid. De eerst wedstrijd tussen beide clubs staat gepland voor woensdag in het Santiago Bernabéu, de return is zes dagen later.

Hoewel Atletico geen exacte herstelperiode noemt, gaan Spaanse media er vanuit dat Villa tien dagen uit de roulatie is. De spits viel tegen Sociedad vlak voor rust uit, enkele minuten nadat hij de 1-0 gemaakt had.

Villa was de laatste weken prima op dreef. Hij pikte in de afgelopen drie competitiewedstrijden van Atletico zijn doelpuntje mee en mede dankzij hem staat de ploeg na 22 duels aan kop in de Primera Division. De voorsprong op FC Barcelona en Real Madrid bedraagt drie punten. Beide achtervolgers morsten dit weekend punten.