RKC met 2-0 te sterk voor onmachtig PSV

RKC met 2-0 te sterk voor onmachtig PSV

2 februari 2014 – Het is PSV niet gelukt om punten te pakken bij RKC, dat voorafgaand aan de wedstrijd op de laatste plaats van de Eredivisie stond. De ploeg van coach Phillip Cocu speelde in een te laag tempo en werd nauwelijks echt gevaarlijk. RKC was dat wel en scoorde twee keer. Evander Sno was de grote man in Waalwijk. Hij maakte beide treffers voor de thuisploeg.

Het verschil in punten was voorafgaand aan de wedstrijd niet eens zo groot. PSV had er tien meer dan RKC, dat de laatste plaats met NEC deelde. Ondanks dat PSV de favoriet was, ging de ploeg van Phillip Cocu toch met wat angst in de benen naar Waalwijk. De laatste twee edities werden door RKC gewonnen in het Mandemakers Stadion.

Ondanks de goede voornemens liet PSV weinig zien in de eerste helft. Depay was af en toe gevaarlijk, maar de bezoekers maakten het RKC nooit echt moeilijk. Aan de andere kant kon RKC er af en toe goed uitkomen, maar doelman Jeroen Zoet stond net als vorige week sterk te keepen.
PSV probeerde na de hervatting weer de aanval te zoeken, maar al vrij snel kreeg RKC de grootste kans van de wedstrijd. Sno stond helemaal vrij en maakte goed gebruik van de ruimte. Na een knappe actie stond hij oog in oog met Zoet en Sno rondde het goed af.

De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar RKC gooide de deur dicht. Ondanks een flink aantal corners werd PSV nauwelijks echt gevaarlijk. Hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe minder vertrouwen de spelers van PSV leken te krijgen. In de blessuretijd besliste Sno het duel met zijn tweede goal. Terecht was de zege misschien niet helemaal, PSV had veel meer balbezit en schoot vaker op doel, maar onverwacht was het zeker niet. PSV speelde in een te laag tempo en was in de slotfase niet meer gevaarlijk. PSV had geen antwoord op de verdedigende speelstijl van de thuisploeg.

RKC heeft dankzij de overwinning wat meer lucht, voor PSV is het de zoveelste bevestiging dat de ploeg niet goed draait. Cocu heeft nu de taak om zijn spelers weer snel op te laden, want woensdag staat in Leeuwarden alweer de volgende lastige uitwedstrijd op het programma.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 14 juli 2020

  2. maandag 13 juli 2020