FC Porto verliest op Madeira, ook Benfica morst

1 februari 2014, 22:16   Bijgewerkt: 1 februari 2014, 23:01

Het is vooralsnog niet het weekend van de Portugese topclubs. Zowel FC Porto als Benfica kwam zaterdag niet tot winst. FC Porto ging met 1-0 onderuit bij Maritimo Funchal, terwijl Benfica op het knollenveld van Gil Vicente niet verder kwam dan 1-1. Hierdoor kan Sporting Lissabon zondag profiteren.

Een benutte strafschop van Derley, in de dertiende minuut, werd FC Porto fataal op Madeira. Vorige week stond FC Porto in een bekerwedstrijd tegen datzelfde Maritimo Funchal ook lang op achterstand, maar toen - voor eigen publiek - werd in de slotfase een 1-2 achterstand omgebogen in een 3-2 zege. Dat kreeg de formatie van coach Paulo Fonseca deze keer niet voor elkaar.

Benfica profiteerde maar half van de misstap van de titelrivaal, door tegen Gil Vicente 1-1 te spelen. Oscar Cardozo kreeg in blessuretijd een uitgelezen mogelijkheid om de remise te voorkomen, maar de spits van Benfica zag zijn penalty worden gestopt door Gil Vicente-keeper Adriano Facchini. De strafschop werd toegekend na een overtreding op de ingevallen oud-SC Heerenveen-speler Filip Djuricic.

In de 62ste minuut mocht Benfica ook al aanleggen vanaf elf meter en toen was het, dankzij Lima, wel raak: 0-1. De bezoekers uit Lissabon waren kort daarvoor met tien man komen te staan, na de tweede gele kaart van Guilherme Siqueira. Met een man meer kwam Gil Vicente in de 72ste minuut op gelijke hoogte via Vítor Gonçalves. De invaller volleerde van buiten 'de zestien' raak na een afgeslagen hoekschop (1-1).

Benfica gaat ondanks het puntenverlies nog wel aan kop in de Liga ZON Sagres, met veertig punten. Wel kan Sporting Lissabon zondag langszij komen. Dan moet het thuis afrekenen met Academica Coimbra. Landskampioen FC Porto bezet met 36 punten de derde plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen