Standard Luik loopt verder uit, Cissé helpt Been

1 februari 2014, 19:57   Bijgewerkt: 1 februari 2014, 23:38

Standard Luik ligt volledig op koers om als koploper aan Play-Off I, de kampioenspoule in de Belgische Pro League, te beginnen. Les Rouches boekten zaterdag op het eigen Sclessin een probleemloze zege op middenmoter Cercle Brugge: 4-0.

Standard Luik trok meteen het initiatief naar zich toe en dat leidde al in de negende minuut tot de 1-0 van Michy Batshuayi. Op slag van rust moest Cercle Brugge verder met tien man, door een rode kaart van Ismaïla N'Diaye, waardoor het beslist leek. In de tweede helft voerden Imoh Ezekiel, opnieuw Batshuayi en Paul-Jose M'Poku (penalty) de score op tot 4-0 voor Standard, waar Ronnie Stam in de basis stond.

Met 57 punten uit 24 wedstrijden is Standard Luik als enige ploeg in België al zeker van een plek in Play-Off I. De voorsprong op nummer twee Anderlecht bedraagt maar liefst tien punten. De formatie van John van den Brom verloor vrijdag met 2-0 van Lierse SK, de equipe van Stanley Menzo. Club Brugge kwam een dag later op gelijke hoogte met Anderlecht. Blauw-zwart profiteerde met een 2-1 zege op hekkensluiter Bergen. Makkelijk ging het echter niet. Invaller Lior Rafaelov maakte pas vlak voor tijd de winnende treffer.

Na zes opeenvolgende nederlagen wist Mario Been weer eens drie punten te pakken met Racing Genk. KV Mechelen werd met 0-2 verslagen. Sekou Cissé, afgelopen winter overgenomen van Feyenoord, kopte in de 57ste minuut de eindstand op het scorebord. Jelle Vossen had op slag van rust de score al geopend. Beide doelpunten werden voorbereid door voormalig Feyenoord-speler Thomas Buffel. Genk blijft ondanks de winst zesde in de Pro League, met 38 punten.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!