Newcastle hard onderuit bij debuut De Jong

Ger
1 februari 2014, 15:56   Bijgewerkt: 1 februari 2014, 16:27

Newcastle United heeft een gevoelige tik gekregen in de Tyne and Wear derby. De manschappen van manager Alan Pardew gingen in de thuiswedstrijd tegen streekgenoot Sunderland met 0-3 onderuit. Bij Newcastle maakte Luuk de Jong als invaller zijn debuut.

Vurnon Anita, een andere Nederlandse pion van The Magpies, begon evenals Tim Krul in de basis. De oud-Ajacied bewees zijn Noord-Engelse werkgever een slechte dienst door in het zestienmetergebied een overtreding te begaan op Phillip Bardsley. De toegekende strafschop werd vervolgens benut door Fabio Borini. Niet veel later tikte ook Adam Johnson de bal langs Krul. Met de van Borussia Mönchengladbach gehuurde De Jong voor Shola Ameobi probeerde Pardew in de tweede helft een ommekeer te forceren. Die ingreep bracht echter niet het gewenste effect. Sterker nog, via Jack Colback maakte Sunderland zelfs nog een derde doelpunt.

Het Nederlands getinte Swansea City beleefde evenals Newcastle een teleurstellende middag. De club uit Wales slikte een 2-0 nederlaag op bezoek bij West Ham United. Kevin Nolan scoorde twee keer in de eerste helft. Hoewel de thuisploeg het laatste half uur met een man minder speelde, na een rode kaart voor Andy Carroll, wist Swansea niets meer aan de score te veranderen. Bij de bezoekers deden Dwight Tiendalli en Jonathan de Guzman mee.