Koevermans tekent bij FC Utrecht: "Hij kan iets toevoegen"

31 januari 2014, 13:14   Bijgewerkt: 31 januari 2014, 15:35

Danny Koevermans keert definitief terug in de Eredivisie. De voormalig spits van Sparta, AZ, PSV en het Nederlands elftal heeft een contract tot het eind van dit seizoen getekend bij FC Utrecht. "Met zijn kracht, ervaring en scorend vermogen kan Danny iets toevoegen aan FC Utrecht", denkt de club.

Edwin de Kruijff, de Manager Spelerszaken & Scouting van FC Utrecht, benadrukt op de website van zijn club dat de 35-jarige Koevermans specifieke kwaliteiten heeft. "Een type spits als hij, hebben wij op dit moment niet in onze ploeg. Op het moment dat er voorin iets geforceerd moet worden, kan Danny van grote waarde zijn. Hij heeft bewezen overal en altijd doelpunten te maken. We hopen dat hij dit ook bij FC Utrecht gaat doen."

Koevermans zat zonder club sinds hij eind vorig jaar vertrok bij Toronto FC. De afgelopen weken hield hij zijn conditie op peil bij FC Eindhoven, sinds donderdag trainde hij mee in Utrecht. In 2007 kwam de aanvaller vier keer uit voor Oranje, in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg (1-0) maakte hij het enige doelpunt.

Koevermans is al de derde aanwinst van FC Utrecht op deze laatste dag van de transferperiode. Eerder bereikte de ploeg uit de Domstad al een akkoord met Mathieu Delpierre en Fernando Quesada Gallardo. Bovendien staat ook vleugelverdediger Christian Dorda op het punt om een contract te tekenen in de Galgenwaard. Koevermans is, evenals Dorda, zondag niet speelgerechtigd voor FC Utrecht in de thuiswedstrijd tegen Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen