Mourinho baalt: "Voetbal uit de negentiende eeuw"

30 januari 2014, 09:36   Bijgewerkt: 30 januari 2014, 11:21

Chelsea liet woensdag dure punten liggen in de strijd om het kampioenschap in de Premier League. Op eigen veld kwam de ploeg, ondanks een groot veldoverwicht, niet verder dan 0-0 tegen degradatiekandidaat West Ham United. Coach José Mourinho baalt van het puntenverlies, maar ook van de speelwijze van West Ham.

"Het is heel moeilijk om te voetballen als maar één ploeg er een wedstrijd van wil maken", bromt de Portugees op de clubsite. "Het idee van voetbalwedstrijden is dat twee teams proberen te voetballen. Omdat West Ham ieder punt hard nodig heeft, koos het voor deze speelwijze. Of dat acceptabel is? Misschien wel, ja. Ik wil niet te veel kritiek uiten, want ik weet niet of ik hetzelfde zou doen als ik in hun positie zat. Maar aan de andere kant is dit geen voetbal uit de Premier League, de beste competitie ter wereld. Dit was voetbal uit de negentiende eeuw."

In totaal waagde Chelsea tegen West Ham maar liefst 38 doelpogingen, de tegenstander slechts één. "Ik ben tevreden over mijn spelers", zegt Mourinho. "Vooral in de tweede helft heeft de keeper van West Ham veel ballen gepakt, maar ook spelers zonder handschoenen aan voorkwamen doelpunten. Ze hadden vijf verdedigers die op een bepaald moment meer op keepers leken dan op verdedigers. Ze gooiden hun lichaam voor de bal en deden er alles aan om een doelpunt te voorkomen, ik heb respect voor hun vechtlust. We hebben er alles aan gedaan, ik heb ook spelers in het veld gebracht om nog iets te forceren. Maar op een bepaald moment kwam het besef dat ik meer zou hebben aan een boormachine van Black & Decker, om een gat in de muur te boren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen