Barcelona weer ruim te sterk voor Levante

Ger
30 januari 2014, 00:06

FC Barcelona heeft met groot gemak de halve finales bereikt van de Copa del Rey. De Catalaanse grootmacht denderde in het eigen Camp Nou over Levante heen: 5-1. Barça had de uitwedstrijd ook al ruim gewonnen (1-4).

Via een eigen doelpunt van Sergi Roberto kwam de ploeg van trainer Gerardo Martino nog wel op achterstand. Voor het rustsignaal had Barça die schade echter al volledig weggepoetst. Door goals van Adriano en Carles Puyol stond het 2-1. In de tweede helft liep de thuisploeg verder uit door treffers van Alexis Sánchez (2) en Cesc Fabregas. Bij Barça mocht Ibrahim Afellay ruim twintig minuten als invaller meedoen.

In de halve finale wacht Real Sociedad of Racing Santander als tegenstander. Die ploegen staan donderdag tegenover elkaar.