Degradatiezorgen voor Sibum: "Vervelende mokerslag"

28 januari 2014, 09:14

In de Belgische Jupiler Pro League liep Waasland-Beveren afgelopen weekend tegen een pijnlijke nederlaag aan. Met de Nederlandse middenvelder Bas Sibum op het veld ging het met 2-1 ten onder bij Oostende, een directe concurrent in de strijd tegen degradatie. Door die nederlaag blijft Waasland-Beveren steken op de voorlaatste plaats. Sibum, in het verleden actief voor onder meer FC Twente en NEC, baalt daar flink van.

"Deze nederlaag brengt natuurlijk opnieuw druk met zich mee. Een vervelende mokerslag is dit", zegt de Nederlander in de Belgische krant Het Nieuwsblad. Waasland-Beveren heeft nog zeven wedstrijden om van de voorlaatste plaats, die leidt tot deelname aan de play-off om degradatie, af te komen. In die zeven duels speelt de ploeg vijf keer tegen een ploeg die momenteel in het linkerrijtje staat. "Het heeft geen zin om nu al meteen de kopjes te laten hangen. Wij beseffen dat wat nu op ons afkomt niet van de poes is, maar vergeet niet dat wij gewonnen hebben van Club Brugge en één punt pakten bij Standard. Makkelijk wordt het zeker niet."

"Door dit verlies bengelen we weer mee onderaan. Leuk is anders. Toch moeten we er blijven in geloven", vervolgt Sibum. "Onze komende tegenstander Kortrijk ging op eigen veld onderuit tegen Lierse. Niks is onmogelijk in het voetbal. Het afgelopen weekend pakten al onze degradatieconcurrenten punten. Wie zegt mij dat dit komend weekeinde weer gaat gebeuren. Ik ben een Nederlander, en die zien de zaken meestal wat meer nuchter. Dus blijven knokken en blijven hopen. De kloof met Leuven en Lierse is zeker niet onoverbrugbaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen