Fenerbahçe profiteert van misstappen concurrentie

27 januari 2014, 21:06

Fenerbahçe is de onbetwiste winnaar van de achttiende speelronde in de Turkse Süper Lig. Nadat concurrenten Galatasaray en Kasimpasa doelpuntloos gelijkspeelden tegen respectievelijk Gaziantepspor en Karabükspor, won de ploeg van coach Ersun Yanal maandag in het eigen Sükrü Saracoglustadion van Konyaspor: 2-1. Derhalve staat Fenerbahçe tien punten voor op nummer twee Galatasaray.

Hoewel Fenerbahçe vrijwel de gehele wedstrijd een overwicht had, schrok de ploeg van de openingstreffer van Konyaspor, dat zich vlak boven de degradatiestreep bevindt. Toch liet Fenerbahçe, waar Dirk Kuyt de hele wedstrijd binnen de lijnen stond, zich niet echt van de wijs brengen door de valse start. De Portugese verdediger Bruno Alves maakte de openingstreffer van Djalma Braume op slag van rust ongedaan.

In de tweede helft voerde de thuisploeg de druk op en was het eigenlijk wachten op de bevrijdende 2-1. Deze liet behoorlijk lang op zich wachten, maar zou er wel komen. Egemen Korkmaz, een andere verdediger, was verantwoordelijk voor de winnende treffer, die Fenerbahçe een voorsprong van tien punten bezorgde op aartsrivaal Galatasaray. Kasimpasa en Sivasspor staan gedeeld derde, op twaalf punten achterstand.