Schalke met scorende Huntelaar voorbij HSV

26 januari 2014, 21:31

Dankzij een doelpunt van de van een blessure teruggekeerde Klaas-Jan Huntelaar heeft FC Schalke 04 zondag afgerekend met het Hamburger SV van trainer Bert van Marwijk. De Achterhoeker kopte in de 34e minuut het openingsdoelpunt tegen de touwen. In Hamburg werd het uiteindelijk 0-3 voor Die Knappen.

Huntelaar speelde op 17 augustus van het afgelopen jaar zijn laatste wedstrijd voor de ploeg uit Gelsenkirchen. De 30-jarige spits had ondanks de afwezigheid van ruim vijf maanden niet lang nodig om zijn rentree luister bij te zetten. The Hunter was bij een voorzet van oud-PSV'er Jefferson Farfan twee verdedigers te slim af en passeerde doelman Jaroslav Drobny met het hoofd.

Farfan zorgde in de tweede helft zelf voor een verdubbeling van de score. De Peruviaan was alert bij een fout van Drobny en schoot eenvoudig binnen. Twee minuten later was de wedstrijd beslist toen Maximilian Meyer er na een counter op aangeven van de uitblinkende Farfan tenslotte 3-0 van maakte.

HSV-aanvoerder Rafael van der Vaart en zijn ploeggenoot Ola John, die al in de 24e minuut werd ingebracht door Van Marwijk, gingen daardoor alweer voor de vierde maal op rij onderuit. Die Rothosen blijven zodoende zestiende en zien hekkensluiter Eintracht Braunschweig één punt inlopen door een doelpuntleze remise op bezoek bij Werder Bremen.

In Bremen speelde Eljero Elia zondagmiddag de hele wedstrijd. De vleugelspeler scoorde wel in het Weserstadion, maar zag zijn doelpunt afgekeurd worden.