Chelsea dankzij vrije trap Oscar voorbij Stoke

26 januari 2014, 18:21

Chelsea heeft zondag een minimale, maar dikverdiende overwinning geboekt op Stoke City in het FA Cup-toernooi. De Braziliaan Oscar zorgde met een vrije trap voor het verschil op Stamford Bridge en schoot zijn ploeg daarmee naar de achtste finales van het belangrijkste Engelse bekertoernooi.

De bezoekers uit Stoke-on-Trent kwamen er eigenlijk niet aan te pas in Londen en doelman Mark Schwarzer kende een rustige middag. Chelsea liet de bal rustig rondgaan en wachtte op een fout van de tegenstander. Die kwam er na een half uur in de vorm van een overtreding op een gevaarlijke plek. Middenvelder Oscar wist er wel raad mee en krulde de bal in de verre hoek buiten het bereik van Stoke-keeper Asmir Begovic.

Een kwartier voor tijd kreeg de in de spits gestartte Samuel Eto'o nog een gigantische kans op de 2-0, maar de Kameroener mikte de bal op enkele meters van het doel naast. Even daarvoor had Oscar ook al de paal geraakt.

Bij Stoke speelde Erik Pieters de hele wedstrijd. Zijn ploeggenoot Oussama Assaidi kwam in de 72e minuut binnen de lijnen, maar kwam niet in het spel voor.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen