Sublieme treffers bezorgen Seedorf winst, blamage Inter

26 januari 2014, 17:13

In de Serie A heeft AC Milan ternauwernood gewonnen op Sardinië. De ploeg van coach Clarence Seedorf leek lang af te stevenen op een 1-0 nederlaag, maar fenomenale treffers van Mario Balotelli en Giampaolo Pazzini zorgden er in de slotfase voor dat Milan met 1-2 won bij Cagliari. Internazionale kwam in het eigen Giuseppe Meazza niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen hekkensluiter Catania.

Zo wist Milan ook haar tweede competitiewedstrijd met Seedorf aan het roer om te buigen in een overwinning, nadat vorige week ook al in de slotfase gewonnen werd van Hellas Verona (1-0). Midweeks werden de Rossoneri wel uitgeschakeld in de Coppa Italia, toen Udinese met 1-2 te sterk was in San Siro. Op Sardinië leek de Milanese grootmacht weer tegen een nederlaag aan te lopen, maar de individuele klasse van Milan kwam net op tijd tot uitdrukking.

Bij Milan stond Marco Amelia voor het eerst dit seizoen onder de lat. Het gebrek aan wedstrijdritme leek de goalie op te breken, aangezien een verkeerde uittrap van hem de openingstreffer van Marco Sau inleidde. Milan, waar Urby Emanuelson en Nigel de Jong in de basis stonden, ging op jacht naar de gelijkmaker, maar ontbeerde creativiteit. Cagliari ontregelde het spel van de bezoekers met veel overtredingen.

Toch stond er na negentig minuten een grote glimlach op het gezicht van Seedorf. Milan voerde de druk op en er was sprake van een hevig slotoffensief. Balotelli, die de hoon van het publiek continu over zich heen kreeg, krulde in de 87e minuut een vrije trap binnen op zeer fraaie wijze. Alsof dit nog niet genoeg was, luisterde Pazzini zijn rentree na zijn blessure op met een fraaie halve omhaal, uit een hoekschop van Keisuke Honda: 1-2.

Milan staat dankzij de zege weer in het linkerrijtje geposteerd. Het staat negende, met vijf punten achterstand op Inter, dat zichzelf blameerde tegen rode lantaarndrager Catania. In Milaan kwamen beide ploegen niet tot scoren: 0-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen