Gervinho leidt Roma naar keurige zege in Verona

26 januari 2014, 14:49

AS Roma heeft de achterstand op koploper Juventus, dat zaterdag met 1-1 gelijkspeelde tegen SS Lazio, verkleind tot zes punten. De ploeg van coach Rudi Garcia zegevierde op regelmatige wijze in het Marc'Antonio Bentegodi van Hellas Verona. Gervinho was met een assist en een doelpunt de grote man in de wedstrijd, die in 1-3 eindigde.

De uitwedstrijd bij Verona is dit seizoen absoluut geen makkelijk duel te noemen. Alleen Napoli en stadsgenoot Chievo gingen er met een zege aan de haal. AS Roma wist zich in dit rijtje te voegen door met 1-3 te winnen bij Verona, waar Luca Toni terugkeerde, nadat hij het duel met AC Milan moest laten schieten vanwege ziekte.

Nadat Verona-aanvoerder Domenica Maletta geblesseerd van het veld af moest, maakte Adem Ljajic op slag van rust de 0-1, op aangeven van Gervinho. De Ivoriaanse spits maakte na een uur spelen ook nog eens de gelijkmaker van Emil Hallfredsson ongedaan. Zodoende bevestigde Gervinho van grote waarde te kunnen zijn voor de Romeinen.

Clubicoon Francesco Totti was weer voor het eerst trefzeker na zijn blessure. Een makkelijk gegeven strafschop werd koelbloedig afgerond door de routinier. Zodoende veroorzaakte Verona wederom in de slotfase een penalty. Vorige week verloor de ploeg van trainer Andrea Mandorlini al van Milan, door een late strafschop van Mario Balotelli.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen